Oldalak

2014. augusztus 28., csütörtök

Lajos Bokros: The Hungarian disease is infectious


Lajos Bokros

A Budapest Beacon kérte magyar képviselő Bokros Lajos, hogyan látja Magyarország szerepe az EU-ban 2010 óta.  Megkaptuk a következő választ:
Nem tudok beszélni a többi képviselő. Tudok beszélni csak magamnak. Kaptam az EU pontosan amit várt. Ez nagyon pozitív és fontos, sőt.
Az EU gyors volt felismerni a jelentős romlás a demokrácia minőségét közé tartozik. Az Európai Bizottság gyorsan az bírálta a médiatörvényt, amely már az első lépést tett a magyar párt, hogy aláássa a polgári szabadságjogokat. Az uniós intézmények, valamint az Európa Tanács, észlelt elég korán a megjelölt erózió a jogállamiság tartozik. A Velencei Bizottság egyszerű, kiemelve, hogy a magyar kormány rosszhiszeműen járt el, amikor elpusztította a fékek és ellensúlyok a magyar politikai rendszerben. Az Európai Parlament jóváhagyta a híres Tavares-jelentés nagy többséggel a július, 2013 árnyéka előadója az EPP, valamint számos európai parlamenti képviselő az azonos csoportba, ami az otthona Fidesz az EP-ben, pozitívan szavazott is.
Soha nem gondoltam volna, hogy az EU megvédje a liberális demokrácia küldött annak nem létező csapatok. Rajtunk múlik, hogy a magyar társadalom, hogy hagyja abba ezt a negatív tendenciát, és hogy az ország vissza a jogállamiságot, és rá az utat a demokratikus fejlődés. Az EU nem több és nem kevesebb, mint egy nagyon fontos véleményező testület.
Azt akarjuk, hogy az EU és az EBESZ, hogy figyelemmel kíséri a magyar parlamenti választások jövő tavasszal, mert sokan vannak jelei annak, hogy a kormányzó párt is igénybe csalás. A választási rendszer jelentősen torzult, és most élesen előnyös a kormányzó párt. Az Országos Választási Bizottság, amely az emberek a Fidesz csak. A szabályok a kampányfinanszírozás és a médiahasználat, szándékosan szabott oly módon, hogy kedvez a Fidesz.
Az EU lenne bölcs dolog, hogy észre, hogy a magyar betegség fertőző. Antiliberális, tekintélyelvű, populista tendenciák a nő számos új EU-tagállamok, többek között Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Bulgáriában. A szélsőjobb térnyerése is a régi EU-tagállamokban, különösen Görögországban, Franciaországban, Belgiumban és Hollandiában. A kormányzó párt Magyarországon már létrehozott egy kulturális koalíció a Jobbik, egy szélsőjobboldali rasszista párt a parlamentben.
Az EU-nak nagyobb vokális és aktív, mint a gyám a koppenhágai kritériumok demokráciát védelmező Európában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése